Dream

dreamkystmuseet

Det er noen ganger sånn at "mislykkede" bilder er bedre enn de ville vert om de hadde vert vellykket, og i mine øyne er dette et slikt bilde. Jeg glemte å endre til autofokus da Jonas fikk låne kamera, og han tok en haug med bilder som ble så som så. Men noen ble artige, og dette her flat jeg helt pladask for. Synes det har et så herlig drømmende uttrykk. Har prøvd å fremheve det med litt grunge-effekter, og ble i alle fall veldig fornøyd selv :)

Skogsblomstene

Ovenfor huset, det eg kaller bakhagen, er ren skogbunn. Har brukt store deler av våren til å renovere, røsket vekk kratt og småtrær/skudd - og ikke minst ormegras. Fikk god hjelp i dag av Jonas som var bortom en tur til å røske opp ormegras (einstø som moder'n kaller det), det er den som har en lang tykk stilk og bregneblader i toppen, og som vokser en og en. Den er rett og slett støgg... Det er to typer bregner til der oppe, de lar vi stå. En lav tynn som ligger utover og en høy som vokser i klynge. Begge har bregneblader hele veien (gikk tom for batteri i kamera da jeg skulle ta bilder av de ulike typene, det får komme seinere).

Her kommer i alle fall en kronologisk oversikt over blomstene.

Hestehoven var aller først, 12.mars. Men den vokser ikke i skogen, den kom opp i barkebedet. Jeg tar den med
lell, siden den bare bommet met noen få meter. Den fikk stå til den begynte å omdanne seg, da røsket jeg den 
opp med rot... .

hestehov

Hvitveisen kom 12.april.

hvitveis

loevetann

Løvetanna kom vel i slutten av april og er vel streng tatt ikke noen skogsblomst, men jeg tar den med likevel
siden den kom der oppe - der også ... ;)  Den får ikke stå lengre nå, er i ferd å omdanne seg.

skogfiol

Skogfiolen oppdaget jeg første gang 6.mai.

skogstjerne

Og skogstjerna oppdaget jeg i dag 12.mai.


Pinnsvinet har våknet!

Satt ute på verandaen og nøt sola da det begynte å tusle og tasle i skogbunnen ved siden av meg.

dsc6551

Trodde først det var en mus, eller en rotte, for det hørtes ganske stort ut. Ble litt skremt, og ble sittende og følge med, og der kom jammen et pinnsvin tuslende! Jeg sprang inn etter kamera, men da jeg kom ut igjen var det søkk vekk. Jonas klatret over rekkverket for å lete, og fant det igjen under plankehaugen. Der har den tydeligvis bygget seg bol, og den såg ikke ut til å være skremt selv da jeg stakk kamera inn, heller ikke blitsen brydde den seg om. Eller kanskje den ble helt paralysert? Ikke vet jeg, men muligens det kommer små pinnsvinbarn snart?
Det hadde vert spennende :)

dsc6557