Søndag

Ble ferdig med grunninga i går, men det spørs om jeg kommer unna fjerning av listene...

image44

Ned skal jeg alltids få dem, men de skal jo opp igjen også...Kan hende jeg kan fri til J.
i dag er det rydding og shining som står på tapetet, må være noenlunde til ungene kommer ;)

Lørdag...

... ikke akkurat tidlig opp idag, og ikke har jeg fått gjort noe særlig... tømt tørketrommelen, hengt opp ei maskin med klær, pussa ned sparklinga og lagt ut resten av barken i bedet. thst's it. Og så har jeg scrappa bildet av damene og Dyret. Og nå er det pizza og rødvin som står for tur. Kunne egentlig bli ganske vant til det livet her ;)

Dagens dont

Så er jeg ferdig med sparklinga, det skal tørke i 24 timer og dermed får jeg gjort noe helt annet i morgen :)
3 uker uten Movex, det blir snålt... Har bestemt meg for ikke å tenke på ham i det hele tatt. Starter nå! ;)

Nå er det Lynley og ei kald øl som står for tur. Bare jeg kommer meg vekk fra skjermen her ... 

2Good2BTrue

Tre Damer og et Dyr, det måtte bare bli bra. 

LO Gode hjelpere

Dyret var virkelig skummelt, det suste og freste og holdt på å koke over, det kom mer og mer damp
ut ventilen, og ingenting ut munnstykket. Og ingen av oss fant noen bryter for å styre dampen ut rette veien.
Og Dyret freste bare mer og mer... For å være ærlig så trodde vi det helt sikkert kom til å eksplodere.. 

Hjertet stod i halsen på oss, og til slutt var spenningen for tung å bære, så vi slo av hele greia.
Men etter å ha tenkt over saken - vi hadde tross alt endelig fått tak i en tapetfjernemaski, 
og lagt tre hoder i bløt, kom vi frem til at slangen ble varmere og varmere, så kanskje ... 
kanskje hvis vi gav den enda noen minutter så ville dampen komme ut helt av seg selv. 

Så der stod vi da, tre forskremte damer - den ene gjemt bak døra, den andre trygt plassert med hendene klar 
på støselet for å kutte strømmen hvis det hele gikk i lufta, og ei som forsiktig tittet inn på Dyret.

Stor var lykken da det plutselig begynte å ryke fra munnstykket - og et par sekunder var all redsel glemt
og vi gikk freidig i gang med oppgaven å fjerne alle rester av papir. Det gikk radig unna - men likevel gikk
hele kvelden med. Det var rene badstua inne på det lille rommet, så det var godt vi hadde HMS-sjef.
Hun sørget for drikke, kald luft og ikke minst "vind". Og trådte til med friske krefter etterhvert som vi ble slitne.

Tusen takk jenter, dere er helt herlige :)

Endelig...

Etter å ha ringt by'n rundt for å få tak i dampvasker enten å kjøpe eller leie, fikk jeg endelig napp - hos Florø Interiør ;) Og M&E var slike engler at de sa ja til å hjelpe meg å "holde slangen", så da går det forhåpentligvis bra å få av resten av de gjenstridige papirrestene selv om maskina var både gammel og tung. Håpe, håpe, håpe!

Står i stampe

No kjenner eg det stamper litt i mot på oppussingsfronten, skulle så inderlig ønske eg hadde hatt dampvaskeren litt til. Det kan tenkes at eg får låne O sin - hvis han finn den... Får vite det i morgen. Har vert nede på Fargerike og sett på maling, falt pladask for en nydelig farge kaldt Isvann, men den blir litt for kraftig sammen med fototapeten. Fyren skjønte hva jeg var ute etter, og viste meg bort til paletten 22-24, og da jeg kom hjem og sammenlignet med tapetens farger var det overhode ikke tvil. Det blir den lyseste 23N på Jotun sitt fargepallett.

218201-66

På Jotun hadde de en fargetest, her er hva jeg fikk til svar:

  • Basert på svarene du har gitt, er den mest passende paletten for deg: LADY : vann.
  • Vann speiler sjelens dimensjoner. Turkise nyanser innhyllet i bølgens magi. Beroligende som sommerfugler på lette silkevinger. I rom for fantasifulle drømmer og dyp, blå stillhet.

Det er så sant så sant. :) Isvann som jeg falt sånn for, er i den palletten :)
Når jeg en gang skal pusse opp mitt eget rom (men tenk, det blir leeeeeenge til...!) så får vi se ;)

Lett som en plett du liksom...

Huff. dagen i dag har vert bare motgang :(

Først streiket dampvaskeren, og med fullt av limpapir på veggene var ikke det nor moro. Så klarte jeg ikke å få munnstykket løs fra stanga, og la hele greia i bløt i varmt vann med tapetfjerner. Kreativ sjel vettu... 

Men det var ikke hjelp i.

Deretter fikk jeg den geniale ideen å ringe A for å låne slipemaskina. Kreativ sjel ja ... 

(¤=#E(%="#)¤!"#?!   B   A    D  _  I    D    E    A   )#)¤?#")¤#"¤?#"!¤=#"

A var grei han, kom faktisk og leverte den på døra, viste meg hvordan jeg skulle bruke den og hadde med masse ekstra slipepapir. Så jeg satte i gang ved godt mot..... 

(¤=#E(%="#)¤!"#?!  REALLY   B   A    D  _   I    D    E    A     !!!    )#)¤?#")¤#"¤?#"!¤=#"

Det bråkte noe helt sinnsykt, jeg måtte bruke alle krefter på å få den til å slipe helt inn til veggen, og jeg gikk fort lei. Og huset -  det såg rett og slett ikke ut da jeg var ferdig.
 
218201-64

Ikke fikk jeg dampvaskeren til å virkeheller, men AV kom bort for å hente posten og da fikk jeg i det minste løs munnstykket. Da hun var gått fikk jeg fremdeles ikke dampvaskeren til å virke, den har sannsynligvis blitt overoppheta for ventilen under var full av smeltet plast.

Så da var det bare en ting å gjøre... Spyleslangen. Kreativ sjel my ass ...

(¤=#E(%="#)¤!"#?! DEFINITELY   B   A    D _   I    D    E    A  )#)¤?#")¤#"¤?#"!¤=#"

Dro den med meg inn på rommet, og satte i gang med å spyle veggene. Veldig spredd stråle og sikkert ikke særlig mer enn en liter, men guriland, en liter vann gjør jaggu mye av seg ....

Jaja, jeg satte i gang og tørke opp, og fikk det da både rent og pent,
og tørt. Da jeg var ferdig å rydde satte jeg meg foran PCen og tok et par slag Spades.
Det hjalp på humøret å vinne et par sett etter gammalt (bridgen bare taper jeg...)

Men no er klokka halv ett, og det er på tide å køye. Musklene verker, kroppen trenger sårt til en dusj,
og i morgen er det en ny arbeidsdag. Argh. 

Stakkars meg ... :(((

Lett som en plett

Da jeg fikk låne dampvaskeren til T, gikk det virkelig radig unna! Men det bli ikke tørr luft her inne med det første... Har først tapetfjerner på veggene, så går jeg over med dampvaskeren, og tapetet kommer av i digre flak. Moro!

LO Lett som en plett

Digikit: Rhonna Farrer "Vintage News". Ramme: Bohemia Christmas.


Sondre sitt rom

Det er jo ganske søtt da ...

 image43

Men ikkje akkurat stilen til en 14 åring, så her måtte noe gjøres!                                            

Er i full gang i dag og har fått ned borden på alle veggene, det går i grunnen radig unna når man først setter i gang. Bruker tapetkniv og river av inn til papiret, så tenkte jeg å bruke tapetfjerner på resten. Må bruke sjansen nå når ungene er på ferie med faren... Så denne og neste helg er satt av til dette prosjektet, og kveldene neste uke. Så får vi håpe det er nok... ;)

Akkurat no...

...så er vi tre jenter på jobb og sjefen er på ferie. Først no når vi er så mange jenter merker eg at det er litt "ensomt" å jobbe hele året med bare mannfolk rundt meg. Ikke at jeg vil tilbake til trygdekontoret der det bare jobbet damer, men en lett blanding er sunt!

... scrapper jeg ikke noe særlig, men har laget noen blomsterkort og holder på med det tredje minialbumet. Maya Road Lunchbreak chipboard book - akkurat passe format til meg for øyeblikket. Jeg har valgt å bruke formatet til situasjoner/turer der jeg har hauger og lass av bilder i en serie. På enkelte har det vært vanskelig å velge ut bare 18 ;) Det å krøke så mange bilder inn på en 12x12 (selv dobbel) har jeg ikke lyst til, det blir for smått. Da mye bedre å bla gjennom en chipboardbok (6x7) med et bilde på hver side. Digger formatet også fordi jeg har en del arkserier som jeg ikke helt klarer å ta fatt på, fordi jeg føler jeg "bruker dem opp" i løpet av en eller to LO'er. Dermed er minialbum helt genialt og helt perfekt for meg akkurat nå.

... er jeg ferdig med problembedet mitt, fikk på duk og bark i helga. Fy for et slit - og fy så flott resultat! Gikk like godt løs på gresstustene som hadde tovet seg fast på muren under gjerdet, og fikk røskes skikkelig opp. Brukte vannslangen som "flomgenerator", slik at jorden ble flytende og røttene nærmest kom opp av seg selv. Det var nesten moro ;) Brukte vannslangen til å spyle vekk de visne blomstene på Rhododendron'en også, det var effektivt! Jeg ble selvsagt klissvåt og grundig skitten i løpet av denne søndagen, og dønn sliten i hele kroppen. Men det veide opp å kunne skue ut over en mye flottere hage! Me like! :) Er egentlig ikke helt ferdig, det gjenstår 5 sekker bark og ene siden av muren, men nå kom det regn så da venter jeg litt med resten. Det er egentlig bare småtteri som gjenstår.

... er malerne nesten ferdig med huset, de har igjen fremsiden. Det var meningen de skulle væreferdige torsdag, men det ble istedet en ukes pause pga ferieavvikling. Men jeg har ikke betalt noe ennå, så hva gjør det. Siden regnet kom nå er det ikke sikkert det går bare èn uke før de får ta fatt igjen, men de er nå i alle fall begynt. Bak ser det veldig flott ut, de er nøyaktige og griser ikke. Det eneste var en haug med sneiper i ugressbedet - som det var da...men ikke nå lenger :D

... har jeg fått meg ny mobil, og dermed en mobilblogg. Fikk nytt simkort et par dager etterpå, der var adressen butpic, det var definitivt ikke noe særlig kult. Men heldigvis gikk det an å omadressere til den første:
http://cayera486.blogspot.com/ 

... har jeg bestilt hytte i ferieparken på Kinsarvik noen dager i august, men det er jo en stund til ennå ... Har booket meg inn hos søstern etterpå, begge deler blir kjekt :) Synd M ikke kommer hjem før den søndagen vi reiser, men hun har det sikkert storveis i Thailand!

.. er jeg igrunnen lei av å skrive. C U! :)

Flere blomsterminner fra St.Hans i Solund

image43

Fikk så lyst å sende kort til mamma med bilde av alle hageblomstene, og brukte dette bildet av klatrerosene som forside.  Har trikset "en smule" med det i PSE og montert utskriften på grønn Bazzill Bling uten noe mer dill.

Bildene av hageblomstene er ubehandlet, og montert som et trekkspill inni kortet.

image44 image46 
image47

image48

image49 image50

Mamma og villblomstene

image51

Har lekt meg masse med denne montasjen i PSE, både med brusher, og effekter. Artig :)
Resultatet ble hovedbilde i blomsterkortet innvendig.


St.Hans i Solund

Hjelpe meg som tiden flyr, plutselig er alle dagene borte... Hva jeg har gjort med dem? Kost meg i sola med noen små scrappeprosjekter, det har jo vert alt for varmt til å sitte inne med skrappepulten - og PCen har fått hvile av samme grunn. Har hatt en uke ferie, var i Solund rundt St.Hans. Det var magisk :) gikk bort for å se på bålet for guttenes del, men J ble drittlei allerede mens vi ventet på brura (vel, egentlig var det brudgomen vi ventet på).
 image25

J var på god vei opp igjen til morfar før vi oppdaget at han var blitt pissur... Jeg sendte S tilbake etter ham, men han måtte til med brannmannsløft for å rikke ham med seg.  J lot seg ikke engang blidgjøre da mormor fant frem pølse med brød, og ikke ville han være med å grille. Nei, her skulle det ikke koses...

image24

Men så skjedde det plutselig noe spennende... Den store kvisthaugen fikk plutselig fyr, og da skal jeg si det var en som våknet :)  Han glemte helt at han hadde vert sur, og nærmet seg ilden med store øyne. Det var stort!

image26 image27

Det brant så heftig at det ikke bare var guttene som ble fascinert - det ble litt hett rundt ørene på noen hver. Heldigvis var det sikkerhetskyndige folk som stod bak, så brannslangen låg klar. Stor var lykken da de fikk frem den vakreste regnbue. Magisk!

image29

image30

Etterpå var alt glemt, og han boltret seg i grushaug og skogholt sammen med de andre ungene.

image31 image32

S var selvsagt for stor for slikt, jeg var svært stolt over at han tok det hele med nesten voksen tilnærming - selv om han sikkert kjedet seg så verken sa eller gjorde han noe som kunne tyde på det, og pratet og koste seg sammen med oss. Herlig! :)

image33  image34

Men fingrene klarte han ikke helt holde i ro ;)

image35

Da bålet til slutt var så godt som nedbrent hadde begge ungene fått nok, så da passet det godt å gå hjem.
Mormor kunne ikke for sitt bare liv forstå hvorfor jeg drølte sånn, og himlet med øynene da hun såg meg midt i lupinengen med kamera. Ikke at lupiner er min yndlingsblomst, men disse som står langs veien her er bare så nydelige, i alle slags varianter av fargemix.

image36   image37

image39  image40

Lenger borte i veien fant vi masse flotte villblomster, og hun bestemte seg foir å plukke med seg en av hver. Det ble en flott bukett til slutt! 

  image43  image46